Opeens gonsde het rond: regelmatig gin-tonics drinken helpt om hooikoortssymptomen te verlichten. Kijk, dat is nou eens opbeurend nieuws. Wel cocktails, geen pollen. Terwijl bier en rode wijn allergieën kunnen verergeren, zouden witte spirits als wodka en gin allergieën juist verminderen. En dat zou allemaal te maken hebben met histamine, een stof die in het lichaam wordt afgegeven tijdens een allergische reactie – en die ook in voeding en dranken zit, waarbij het histamine-gehalte in witte spirits weer lager is dan in rode wijn en bier. Jammer genoeg blijkt G&T niet het nieuwe hooikoortsmedicijn, maar toch: als je gevoelig bent voor pollen tijdens het hooikoortsseizoen, kun je beter een gin-tonic bestellen, dan een biertje. Het stopt de jeuk niet, maar verergert het ook niet, wat met rode wijn en bier wel het geval is.

Met gummy beertjes
En bestel je een Hendrick’s gin-tonic in Spanje, dan vind je niet alleen een slice komkommer in je drankje, maar ook gummy bears en vrolijke dropframbozen. Schijnt hier volkomen normaal te zijn. Glas leeg, dan volgt de verrassing: a treat of boozy little dudes!

 

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!