In de Verenigde Staten hebben ze een voorliefde voor blush, zoete, lichtgekleurde rosé. Maar je kunt ook andere namen tegenkomen, zoals white zinfandel, white merlot of blanc de pinot noir. Wijnen gemaakt dus van een bekende rode druif, waar het woord ‘wit’ voor is gezet. Barefoot White Zinfandel is zo’n rosé. Ongecompliceerd, fruitig en sappig én heel erg lekker in een zomerse cocktail, zoals de ‘Down the aisle’ (zie het easy peasy recept hieronder).

Zinfandalicious!
Trouwens: zinfandel mag dan wel van oorsprong een Kroatische druif zijn, Crljenak Kaštelanski genaamd, in Californië wordt-ie beschouwd als de ‘nationale’ druif. En ze doen er van alles mee. Er worden sparklings, rode en dus ook ‘White Zins’ van gemaakt. De rode wijnen variëren van jong en fruitig tot sterk en rijp en karakteriseren zich door een aroma van bosvruchten en specerijen. Sommige van deze wijnen kunnen 10 tot 15 jaar en soms zelfs langer rijpen. In Italië vind je zinfandel overigens ook, maar daar gaat-ie onder de naam primitivo door het leven.

Down the Aisle
In een handomdraai maak je ‘m, deze zomerse cocktail. En lekker dat-ie is!

Dit heb je nodig (voor 1 cocktail):
60 ml Barefoot White Zinfandel
25 ml gin
3 schijfjes komkommer
20 ml citroensap
3 aardbeien
20 ml limonadesiroop (aardbei of framboos)
ijsblokjes

Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten behalve de ijsblokjes en de limonadesiroop in een cocktailshaker en schud 1 minuut;
Doe de ijsblokjes in een cocktailglas en giet de cocktail erover;
Aftoppen met een scheutje limonadesiroop en garneren met de komkommerschijfjes en aardbeien. Cheers!

It’s a winner, baby!

Barefoot White Zinfandel | € 5,49 | o.a. te koop bij plus.nl

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!