Een high-tea? Niks voor ons. Althans, dat was voordat we onze geliefde Hendrick’s gin-cocktail in een porselein theekopje geschonken kregen. Dus laat je ballonglas, tumbler of highball maar in de kast, deze kerst draait alles om beschonken thee-soireetjes. Cheers!

Gin-cocktail in heerlijk, truttig kopje van porselein bij Orphanage Cocktail Emporium

More Tea Vicar?
Doorsnee drinkebroers mogen dan het glas verkiezen voor hun gin-cocktail, hippe gin-nippers, je mag ons best zo noemen, volgen het voorbeeld van Hendrick’s: gin in porselein. Onze gin-cocktail-in-porselein-kopje-ontmaagding hadden we onlangs bij Orphanage Cocktail Emporium, een te gekke speak easy bar in Kaapstad. Te gek vanwege de cocktails, bites en het interieur, maar ook vanwege het feit dat ze hun naam eer aan doen en ieder jaar geld doneren aan het weeshuis ‘St. Francis Children’ aan de voet van de Tafelberg. bij Orphanage nipten we dus aan een Rooibos-cocktail – in een hartstikke truttig theekopje met rozenmotief. De gin-cocktail heet ‘More Tea Vicar?’ en bevat naast Rooibos Hendrick’s gin.

Tipsy theefeestje
En het leuke is: de kopjes zijn ook voor de thuisdrinker beschikbaar! Hendrick’s Gin bracht onlangs de Garden of Unusual Wonders giftpack uit, bestaande uit een 70cl fles Hendrick’s Gin mét wonderschone kop en schotel. Voor € 35,99 te koop bij Gall&Gall en betere slijterijen.

Maak er deze cocktail mee:

Cucumber Basil Smash Cocktail

Ingrediënten
50 ml Hendrick’s Gin
25 ml vers citroensap
12,5 ml suikersiroop
6-10 kleine blaadjes basilicum
3-5 dunne schijfjes verse komkommer

Garnering
Een schijfje komkommer

Bereiding
Doe de basilicumblaadjes en komkommerschijfjes samen met de suikersiroop in een shaker en muddle (stamp) goed fijn. Voeg Hendrick’s Gin en vers citroensap toe. Vul de shaker tot driekwart met ijsblokjes. Shake 10 seconden, zodat de ingrediënten goed gemixt worden. Strain (zeef) de cocktail in de twee theekopjes. Voeg in elk theekopje een ijsblokje toe en garneer met een schijfje komkommer. Enjoy!

 

 

 

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!