De poké bowl, de ultiem fotogenieke Hawaiiaanse salade met rauwe vis en met onder andere avocado, courgette, zeewier en komkommer, is de grootste trend van afgelopen jaar, zo blijkt uit de cijfers van food delivery service Deliveroo. Ze verzamelden de populairste gerechten wereldwijd in de ultieme Deliveroo Top 100 van 2018.

De poké bowl: fotogeniek, heerlijk én verdomd gezond!

Kom er maar voor uit
Eten uit een kommetje maakt simpelweg gelukkig. Je kunt je maaltijd natuurlijk net zo goed op een plat bord scheppen, maar dat heeft toch niet hetzelfde effect. En dat blijkt wel uit de populariteit van de poké bowl. Niet alleen in Nederland, ook in de rest van de wereld was dit Hawaïaanse gerecht trending. Met 12 posities uit 8 verschillende landen was de gezonde poké bowl de onbetwiste Deliveroo favoriet. En wie een beetje op Instagram heeft rondgehangen dit jaar, had waarschijnlijk al zo’n vermoeden – de  poké bowl blééf maar voorbij komen.

De spicy poké bowl, ideaal voor heethoofden

Pizza’s en burrito’s
Maar er zwemmen meer (dan alleen) vissen in de zee. Waar de gezonde gerechten een vlucht maakten, bleef er nog altijd ruimte voor comfort food. Klassiekers als pizza’s, burrito’s en burgers behielden hun sterke positie in de lijst.

De wereldwijde Deliveroo top 10 van 2018:

1) Pad Thaï van Thaï at HomeParijs
2) Cheeseburger van Five Guys, Londen
3) Sushi Lovers Poke Bowl van CALI-POKE, Dubai
4) Burrito van Boojum, Dublin
5) Bubble Tea van Tenren’s TeaHong Kong
6) Grilled Chicken Burrito van Guzman Y Gomez, Sydney
7) Burrito van Gonzalez & CoBarcelona
8) Beef Burger vanTommi’s Burger Joint, Berlijn
9) Poke Bowl van TemakeryAmsterdam
10) 2 Hot Wings® van KFCBrighton

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!