Een beetje Champagneliefhebber raast met piepende bandjes naar Leersum. Want daar is het prachtige Parc Broekhuizen voor zeven weken omgetoverd tot Maison Moët. En daar kun je dus overnachten, met Champagne in overvloed. Dat lieten we ons geen tweede keer zeggen! Vavavavroom! 

Alsof je in de Champagne zelf bent: het statige Parc Broekhuizen omgetoverd tot Maison Moët

Van Epernay naar Leersum
Het is een briljant idee van het beroemde Champagnehuis Moët & Chandon: nu hun eigen Château de Saran in Epernay, het originele huis van Moët & Chandon, in de stijgers staat, wordt het huis ‘gewoon’ naar Nederland gehaald met een volledig uniek en ultiem verblijf in Park Broekhuizen. Voor een periode van zeven weken is Maison Moët elke vrijdag en zaterdag geopend voor iedereen die toe is aan een dag ondergedompeld worden in weelderige luxe. En dat waren wij.

Now that’s what we call a warm welcome!

Schrijden als een royal
Wanneer de oprijlaan van het imposante landgoed in zicht komt, wordt al duidelijk dat dit wel eens een hele leuke avond zou kunnen worden. Bij aankomst wordt de autodeur opengehouden en terwijl we de imponerende entree binnen schrijden (dat doe je namelijk automatisch hier, schrijden, zwieren en flaneren, in plaats van lopen), is de bagage al onderweg naar een van de royale suites. Of we alvast een aperitief blieven?

De Madame de Pompadour-suite

This suite!
Nadat ons eerste glas Champagne, de altijd lekkere Moët Impérial, met uitzicht over de prachtige binnentuin, is het tijd om naar onze suite af te dwalen. Leuk detail: alle suites dragen de namen van belangrijke figuren uit de geschiedenis van het Champagnehuis. Van Madame de Pompadour tot Jean Remy Moët.
En duh.. natuurlijk staat hier een flesje Moët op ons te wachten!

Voor het echte glamour gevoel
Bij een one-of-a-kind verblijf hoort een one-of-a-kind outfit. En die hoef je niet (de stress!) zelf mee te nemen, want je kunt hier een waanzinnig cocktailjurkje huren. Zo krijgen de proeverij, het 5-gangen-Champagne-diner en het digestief nét die extra sparkle. En dan is er ook nog een beauty touch up door de dames van Givenchy.

The proof of the pudding is in the tasting
Tijdens de proeverij staat ons een verrassing te wachten: de lancering van de nieuwe Grand Vintage, de 2012. Het is de 74Vintage Champagne die het huis sinds de oprichting in 1842 heeft gemaakt. Een bijzonder aspect waarmee Champagne zich onderscheidt van andere wijngebieden, is dat Champagnes meestal geen jaartal op het etiket vermelden. Alleen in uitzonderlijk goede oogstjaren wordt er een millésimé gemaakt, een Champagne mét jaargang. Deze ‘Vintage Champagnes’ mogen alleen maar van druiven uit het jaartal dat op de fles staat zijn gemaakt. En wat is dit een zalige Champagne. Complex én fris én rond!

Aan tafel betekent hier: dineren in de prachtigste dinner room ever

Aan tafel met Champagne
Champagne is meer dan een feestwijn. Het is ook een eetwijn. Een hele avond eten met Champagne erbij: het kán gewoon! Rosé Champagne met carpaccio, Moët Impérial met zeevruchten, een Vintage Champagne met kaas… Het wordt nergens saai. En de morning after? Die begint uiteraard in de suite – met een petit-déjeuner én een glaasje fizz op bed!

Na het eten een digestief in de Cinema room. Een avond kan slechter eindigen

Hier overnachten… dat wil jij toch ook? Tot 9 december 2018 kan dat en boek je via deze link. De prijs is € 230 – € 250 per persoon, afhankelijk van de suite. Wil je meer? Boek dan de VIP-service, waarmee je opgehaald en thuisgebracht wordt in een BMW 7 Serie met chauffeur.

 

 

 

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!