Champagnehuizen en kunst, de Champenois weten het al langer: het gaat nogal lekker samen. Zo kun je prachtige kunstwerken bekijken in de kelder bij Pommery en je vergapen aan immense sculpturen bij Champagnehuis Ruinart. In dit kader teamde Dom Pérignon onlangs up met Lenny Kravitz, misschien wel dé persoonlijking van coolness, als creative director. Een slimme zet, want, zo zeggen ze bij het beroemde Champagnehuis: ‘door in het universum en de visie van iconische persoonlijkheden te duiken, zijn wij in staat ons eigen erfgoed voortdurend opnieuw uit te vinden.’

Lenny Kravitz flaneert, cool as ever, langs zijn eigen fototentoonstelling

Als creatief directeur en fotograaf van Dom P. kreeg Lenny K. de volledige creatieve vrijheid. Dus nodigde hij, in zijn knotsgekke, zelfontworpen villa in Los Angeles, zijn beroemde inner crowd uit de film-, muziek- en modewereld uit voor een glaasje fizz, waaronder zijn eigen dochter, actrice Zoë Kravitz, Harvey Keitel, Susan Sarandon en Alexander Wang.

Met Champagne én dochter Zoë

De opening van Lenny Kravitz’ fototentoonstelling, genaamd Assemblage en geïnspireerd op Dom Pérignon – Champagnehuizen zijn immers heer en meester op het gebied van assembleren, of te wel het blenden van druiven en jaargangen voor de ultieme bubbel – vond plaats in het Skylight Modern in New York City, uiteraard met Lenny zelf en zijn beroemde vrienden. Ook van de partij was Dom Pérignon’s keldermeester Richard Geoffroy. Kravitz is dol op zijn vintage champagnes.

Ook keldermeester Richard Geoffroy (links naast Lenny) was bij de opening

De serie Assemblage is het eerste resultaat van de samenwerking tussen Dom Pérignon en Lenny Kravitz. In 2019 zal Lenny zijn rol als Creative Director voortzetten met de creatie van een limited edition.

Meer over deze lekkere samenwerking vind je hier

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!