Wijn kiezen in een restaurant een ingewikkelde exercitie? Je bent niet de enige. Dus hulde, hulde voor het volgende heugelijke nieuws! Een paar slimme Nederlanders hebben namelijk WineStein uitgevonden. Deze digitale sommelier combineert de kennis van wijnexperts en knowhow van sterrenkoks met artificieel intelligente software. Simpel gesteld: WineStein matcht de gastronomische eigenschappen van een gerecht met die van wijn – en bepaalt op grond daarvan de best passende wijnen. Ron Blaauw heeft als eerste topchef zijn papieren wijnkaart vervangen door een tablet. Ron: “Een wijn selecteren in een restaurant blijft voor veel mensen een lastige opgave en niet elke gast zit te wachten op ellenlange verhalen van een sommelier. Deze slimme uitvinding maakt het kiezen van een passende wijn kinderlijk eenvoudig, maar vooral ook leuk.” Ik ben het helemaal met Ron eens. Ook proberen? Je vindt WineStein o.a. bij Ron Gastrobar, Ron Gastrobar Paris, Gastrobar Oriental, Indonesia en Nacarat.

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!