Wil je de vonken er écht van af laten knallen met Valentijnsdag? Check dan de Valentijnsdags menu’s vol oesters, gin en champagne bij Bluespoon en Café Americain. Want hier staat romantiek 14 februari vetgedrukt op de kaart. Happy Valentine’s Day! 

Gin & tonic bij Bluespoon

Gin bij het eten, is dat niet raar? Welnee! Gin wordt gemaakt van neutrale graan alcohol (maïs, gerst of tarwe) en op smaak gebracht met jeneverbessen (want verplicht). Daarnaast worden er vaak nog allerlei botanicals (denk kruiden, bloemen, zaden) gebruikt om extra smaak aan de gin te geven. Door de botanicals die elke gin zijn eigen karakter geeft, zijn de combinaties eindeloos – en spannend bovendien. Perfect voor Valentijnsdag, if you ask me.

man slurpt gin en oesters op Valentijnsdag bij Bluespoon
Gin & oesters: een goddelijke aftrap

Fiet fiew!
Het flirten bij Bluespoon begint op Valentijnsdag aan de bar. Daar serveert barmanager Martin Eisma tijdens het speciale Valentijnsdag menu een verleidelijk aperitief met oesters en Nolet’s Gin. Deze sexy pairing is nog maar het begin van het culinaire vuurwerk dat volgt. 

Will you be the tonic to my gin?
En denk nou niet dat, net als bij een wijnarrangement, alleen de soort gin per gerecht wisselt. Bij elke gin past namelijk ook een andere tonic. Een goede tonic accentueert de eigenschappen van de gin en sommige cocktailcracks stellen dat de tonic die je kiest zelfs belangrijker is dan de gin. Met de grote hoeveelheid kwalitatieve gins en tonics van tegenwoordig kun je oeverloos combineren, en dat is precies wat Martin en chef Sander Bierenbroodspot doen met hun sexy Valentijns menu.

Barman en chef creëren bar bites op Valentijnsdag bij Bluespoon
Martin en chef Sander (l) spelen voor cupido met hun sublieme food en gin & tonic pairing

Meer informatie over het viergangen Valentijnsdag Menu vind je hier.

Oesters & champagne bij Café Americain 

Oesters en parelende wijn is een klassieker – en beide staan bekend als goed afrodisiacum… Voor dit een-tweetje check je in bij Café Americain. Daar staan oesters & champagne namelijk de hele week van Valentijnsdag (11-17 feb) in de spotlights. 

Oester met parel op Valentijnsdag bij Café Americain
Vind jij de parel?

Oh glimmende parel..
Maar, net zoals jij niet zonder je geliefde kan… Kan een oester niet zonder haar parel. Daarom is er in de week van Valentijnsdag één oester met een echte parel van Gassan Diamonds. Als je de parel vindt, win je een geheel verzorgde Valentijns-date. Je rekening van de oesters & champagne wordt betaald, maar ook win je een hotelovernachting voor twee personen (incl. ontbijt), een VIP pakket van Gassan Diamonds en een goodiebag! Het enige wat jij hoeft te doen… is oesters & champagne bestellen samen met je Valentijns date. 

interieur café Americain
Café Americain

Nog meer lustopwekkende eettips? Hier lees je waar je de allerlekkerste truffelpasta eet.

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!