Toerist in eigen stad spelen? Dat kan tijdens de Hotelnacht 2019 op 19 en 20 januari a.s. Het is alweer de zevende editie van de Hotelnacht, dit jaar met thema Sustainable Luxury, waarbij het niet alleen draait om slapen in je hometown, maar ook om het bezoeken van tientallen creatieve, culinaire en culturele evenementen in de stad. Van blind tasting tot high tea.

Hotelnacht deelnemer het Conservatorium Hotel
Het Conservatorium Hotel is een van de deelnemers tijdens de Hotelnacht 2019

Sustainable Luxury
Vanaf 55 euro kun je al een tweepersoonskamer boeken. Liever in je eigen bed overnachten? Koop dan een passe-partout voor de verschillende events. Het thema is dit jaar Sustainable Luxury, vanwege de vele nieuwe hotels die inspelen op het thema duurzaamheid. De officiële opening vindt plaats bij QO Amsterdam, één van de meest duurzame hotels van Europa. Stel daarna je eigen programma samen. Er is genoeg om uit te kiezen. 

Kopstootbar
Zo kun je chillen in hot-tubs bij award winning rooftop lounge-bar SkyLounge Amsterdam tijdens de Naked Party, naar poëzie luisteren onder het genot van cocktails bij hotelbar The Tailor, langs de pop-up-kopstootbar bij QO Hotel of naar een Flamingo-borrel bij The Birdhouse. Het Hotelnacht-programma start op zaterdagmiddag en loopt door tot zondagavond. Een paar persoonlijke favorieten:

Proeverij in het donker
Het verschil tussen een Sangiovese en een Nebbiolo proeven is sowieso al een kunst, laat staan in het donker. Proef je in het donker überhaupt het verschil tussen een witte en een rode wijn? (In een donker glas wijn proeven is al lastig!) Onder leiding van een vinoloog proef je tijdens de Hotelnacht 2019 de mooiste Italiaanse wijnen, in een donkere kamer van hotel The Manor

Blind proeven tijdens de Hotelnacht
Blind proeven: lastig!
Fever-Tree Gin school glas G&T
Leuker dan dit wordt leren niet: de Fever-Tree Gin School

Drink & leer
Iets leren tijdens de Hotelnacht 2019 kan niet alleen op het gebied van wijn. Zo is er ook een exclusieve cognacproeverij in een suite van TwentySeven. Of wat dacht je van misschien wel de leukste school denkbaar: de Gin School. Fever-Tree, de pionier op het gebied van mixers, leert je – letterlijk vanuit de schoolbanken – de essentials. Gerenommeerd bartender Lennart Deddens geeft je in Generator een voorproefje en vertelt over de herkomst van gin maar ook over de verschillende how-to’s en smaakcombinaties. Ontdek je favoriete combinatie van gin en Fever-Tree mixers (het zijn er maar liefst 15, dus reken maar uit) en maak daarmee jouw Perfect Serve!

Gin proeven op de Gin School tijdens de Hotelnacht 2019
Gin proeven doe je zo, leerde ik tijdens het leukste lesuur ooit

Vintage Champagne feestje
Een ander hoogtepunt tijdens deze Hotelnacht is een proeverij van de Moët Grand Vintage 2012. Dit kan tijdens een prachtig diner in de indrukwekkende Presidential Suite van Pestana met uitzicht over de Amstel. Chef Peter Lute kookt een keizerlijk vijfgangendiner, passend bij de verschillende champagnes die worden geschonken. (Meer lezen over de Grand Vintage 2012 van Moët kan hier.)

Afteren bij Amrâth
Bijkomen van een nacht feesten in eigen stad? Dat kan bij het schitterende Amrâth Hotel. Deze stadse parel (bij sommigen ook wel bekend als het Scheepvaarthuis) heeft een prachtig Amsterdamse School-interieur. Loop zeker even door het hotel naar boven, want dit interieur alleen is al een bezoek waard. Neem daarna de rest van de middag de tijd voor zoete en hartige hapjes tijdens een uitgebreide high tea.  

Meer informatie over het bomvolle programma van de Hotelnacht 2019 vind je hier.

INK Hotel Amsterdam 's avonds
Ook het INK Hotel is van de partij
Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!