‘De meeste vrouwen vallen voor een mooie rosé champagne’, zei een zekere wijnmaker mij ooit. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar voordat ze vallen, wil je misschien eerst met ze tafelen. En wat blijkt nu: deze champagne is met haar fruitige frisheid een eetwijn bij uitstek!

Huh? Rosé champagne om bij te eten?
Jawel! Of misschien zelf wel: juist! Tuurlijk is rosé champagne heerlijk als aperitief, maar ook aan tafel doet deze bubbel het goed. Wist je trouwens dat ‘aperitief’ van het Latijn komt? Aperire = openen, opent de maaltijd en de appetijt. Dat lustopwekkende komt door de hoge zuren in champagne, die de honger opwekken.

Hé jij daar, op links, jij wekt lust op. En wat ben je lekker met dit stukje kreeft onder een schuim van frambozen en gedroogde zwarte olijven kruimels!

De beste combinaties
Zalig is de combinatie van rosé champagne en lamsvlees (bijvoorbeeld met knoflook uit de oven), bij tonijnsteak, al dan niet van de BBQ en een klassieker is rosé bubbels met kreeft. Maar deze champagne past ook goed bij desserts! Vooral die met rood fruit als frambozen en aardbeien. En wat dacht je van de combinatie met donkere chocolade? Onweerstaanbaar! Dus doe, ga eens tafel met rosé champagne. You gonna love it! 

Citrus Pavlova, Bergamot crème en seizoensfruit. Nóg lekkerder met een glas rosé champagne

De smaken en aroma’s van dit fruitige dessert komen door de bubbels nog beter tot hun recht

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!