Call us crazy, maar tegen een klassieke kater helpt vaak maar 1 ding: een klassieke hamburger. Enter: The Uptown Meat Club.

Om de hoek van het Stedelijk Museum in Amsterdam grillen ze hier de lekkerste burgers, gemaakt van de Hollandse dubbeldoel koe. Dubbeldoel, want deze koe gaat na haar carrière als melkkoe op een all-inclusive vakantie waar zij uitgroeit tot een volwaardige vleeskoe. Het nieuw aangezette vlees is lekker mals en heeft een ouderwetse rundvleessmaak. En dat gaat deksels goed met een glas rood uit Chili, grillmeisters bij uitstek, bijvoorbeeld de Carmenère/Cabernet Sauvignon blend van Casa Silva.

Achterin het restaurant hangt een fijne wijncollectie

Casa Silva ligt in de Colchagua Valley, zo’n anderhalf uur rijden van hoofdstad Santiago, en is een van de meest bekroonde wineries van Chili. Deze vallei, ingeklemd tussen de Andes en de Stille Oceaan, is beroemd om zijn godsgruwelijke sappige, rijpe en vlezige rode wijnen. En je raadt het al, die vlezige wijnen doen het goed bij… vlees! Vooral door het rokerige karakter, dat weer zo lekker gaat met vlees van de grill of BBQ.

Dat is nog eens wat je noemt een chef’s table
Wil je het vlees horen sissen op de houtskoolgrill en de chefs zelf in actie zien? Neem dan plaats aan de chef’s table, die met zo’n 30 zitplaatsen de grootste van Amsterdam is. Daaraan kun je overigens ook als vegetariër plaatsnemen. Zo staan er onder andere bietentartaar met balsamico en geitenkaas en kokos-limoesoep op de kaart, net als deze (zie foto) overheerlijke ravioli, overgoten met een lekkere dikke saus van Parmezaanse kaas. Sowieso bestellen: de friet van zoete aardappelen. Gevaarlijk lekker!

Damn those fries!

Maar er is meer to meat the eye..
Elke laatste zondag van de maand is er Listen & Taste, met live jazz muziek en iedere eerste vrijdag van de maand is er een fijne Meat Up inclusief DJ om het weekend in te luiden. Will we meat you there?

theuptownmeatclub.com  |  Van Baerlestraat 7  |  Amsterdam

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!