Ben je in Bordeaux, dan kom je er niet omheen. Overal vind je de traditionele cannelés. De oorsprong van deze lekkernij zou liggen in de wijnvaten die in de haven lagen; deze werden schoongemaakt met eieren om de wijnresten aan elkaar te laten klonteren. Zonde om weg te gooien, dus hup de oven in!

Dit heb je nodig:

  • 1 liter volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 100 g boter
  • 4 eierdooiers
  • 300 g bloem
  • 500 g kristalsuiker
  • 1,5 dl rum

Zo maak je het:
Verwarm de melk met het opengesneden vanillestokje lauwwarm en laat de boter erin smelten. Haal de pan van het vuur en roer achtereenvolgend de eierdooiers, gezeefde bloem, suiker en rum er door. Laat het beslag 24 uur in de koelkast rusten. Vul vervolgens de cakevormen, liefst siliconen cannelévormen, voor 2/3 met beslag en bak ze 1 uur in een op 200 graden voorverwarmde oven. Stort ze direct na het bakken op een rooster en smullen maar!

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!