Sicilian Sling. Onthoud deze naam. Het is de naam van een cocktail die weleens jouw lievelingsdrankje zou kunnen worden. Het is het Siciliaanse antwoord op de Singapore Sling, de cocktail die in 1915 is bedacht in Hotel Raffles in Singapore. Vrouwen mochten destijds in het openbaar geen alcohol drinken, en barman Ngiam creëerde speciaal voor hen een drank die eruit zag als fruitpunch, maar bol stond van gin en andere likeuren. De wat zoete Singapore Sling wordt verrassend fris door de Siciliaanse twist.

Benodigdheden:

  • 50 ml Siciliaanse Sambuca
  • 100 ml Fever-Tree Siciliaanse limonade
  • 25 ml citroensap
  • 50 ml sinaasappelsap
  • grenadine (een scheutje)
  • ijs, minimaal 4 grote blokjes
  • een schijfje verse citroen

Bereidingswijze:

Vul een hurricane (of longdrinkglas) met ijs en giet de Sambuca erover. Voeg citroensap en sinaasappelsap toe en vul de Fever-Tree Siciliaanse limonade bij. Werk af met een scheutje grenadine en een schijfje verse citroen. Damn wat lekker!

NB: de benodigdheden zijn gebaseerd op 1 cocktail. Bij meerdere cocktails moet je de maten aanpassen.

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!