In het prachtige pand, ‘Gebouw Industria’ recht tegenover de Bijenkorf op de Dam is misschien wel het meest besproken hotel van Amsterdam geopend: hotel TwentySeven. Het zit op de bovenste verdiepingen. De kamers zijn over de top super de luxe voor the happy few, maar de nieuwe bar, daar kan iedereen gewoon naar binnen wandelen. En die is net zo uitbundig gedecoreerd als de hotelkamers. Kleurrijk, dikke stoffen, grootse gebaren. Of het je stilo is of niet: dompel je erin onder! Voor whiskyliefhebbers is er een waanzinnige selectie, met bijzondere merken als Hibiki 21 (een whiskyblend uit Japan). Of nestel je aan de bar en bestel een Cariño, de prijswinnende huiscocktail van TwentySeven’s bartender, Eric van Beek. Een verslavend lekker drankje die hij maakte tijdens de Bacardi-Legacy-competitie, met onder meer bruine rum en Griekse yoghurt. Ook zijn andere cocktails zijn de moeite van het proberen waard. Hij maakt namelijk, een unicum, cocktails met prebiotische elementen; gefermenteerde voedingsmiddelen met bacteriën die goed zijn voor je lichaam. Zo gebruikt hij kombucha (op basis van gefermenteerde thee) en tepachi, een drank van gefermenteerde ananas. En uiteraard ontbreken classics ook niet op de kaart!

Front row cocktail show in de over de top gedecoreerde hotelbar

www.hoteltwentyseven.com

Psssst… Cariño thuis maken? Dit heb je nodig:
50 ml Bacardi 8 ãnos
30 ml Griekse yoghurt
20 ml vanillesiroop
10 ml vers citroensap
5 ml yellow chartreuse*
nootmuskaat
een blok(je) ijs

* (een milde, zoete likeur gemaakt van 130 kruiden, planten en bloemen)

Shake alle ingrediënten met ijs, schenk uit in een glas met een groot ijsblok. Garneer met versgeraspte nootmuskaat.

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!