Een oase van rust in de hussle van een oneindige toeristenstroom. Dat kan dus gewoon! En wel bij het statige Sofitel Legend The Grand in Amsterdam aan de Oudezijds Voorburgwal. Het hotel en restaurant was al prachtig, maar na de grondige renovatie is het nog mooier geworden. De Schotse designer Jim Hamilton liet zich voor het nieuwe interieur inspireren door de binnentuin van The Grand – logisch eigenlijk, want wat een unieke plek is dit toch! De kleuren en het groen uit de tuin komen terug in het interieur, waardoor binnen naadloos overloopt in buiten. Naast het groen van grote planten, staan zwart- en goudtinten centraal. Het ademt luxe uit, maar zonder dat het stijf wordt, of ontoegankelijk. Het nieuwe interieur schreeuwt eerder om binnen te komen.

Het kleurrijke Bridges BarBistro ligt naast de binnentuin

Dineren op sterrenniveau kan bij Bridges Dining

Bij de chef aan tafel
En eenmaal binnen kun je eten op twee niveaus; Bridges Dining en Bridges BarBistro. Bridges Dining is dineren op Michelin-sterrenniveau, met visgerechten in de hoofdrol. En, ook nieuw: de Chef’s Table in de keuken. Misschien nog wel de leukste manier om te dineren, in het kloppende hart van de keuken zelf! Bij Bridges BarBistro kun je de hele dag terecht. Waar je ook zit, de leuke jonge Wine Director Lotte Wolf (deze winegeek maakt zelfs haar eigen wijn in Zuid-Afrika!) zorgt bij elk gerecht voor de perfecte pairing met de door haar geselecteerde wijnen.

Liever middenin de keuken eten? Boek de Chef’s Table!

Cocktails zeggen: vier het leven!
De laatste nieuwe eyecatcher is de grote marmeren bar tussen de twee restaurants in. Kun je aan lunchen, kun je een aperitief aan drinken voordat je gaat dineren, maar kun je dus ook gewoon cocktails aan drinken. En misschien is dat nog wel het beste nieuws. Want als er één dranktype is om het leven te vieren en te laten zien dat we stijl en smaak hebben, zijn het cocktails wel. En Bridges is een geweldige plek om dit uit te dragen!
www.sofitel-legend-thegrand.com

Favoriet: de Little Manhattan, een killer van een Don Papa rumcocktail…

…en de zoete Lychee Bellini met Ketel One Vodka, lychees, Bols lychee en Champagne

Cocktail time! Met dank aan Michael Graste voor de prachtige foto’s

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!