… omdat je voor alle wijnen op de kaart 15 euro meer betaalt dan de winkelprijs

… omdat je er waanzinnig kunt eten

… en het lekker informeel is met lieve bediening en fijne muziek

Op de Zuidas runt Olivier Janssen al jaren Oliver’s, ‘maar daar is het vooral lunch en borrels knallen’, aldus Olivier Janssen en hij wilde meer. Tijdens een vakantie op Mallorca viel het kwartje toen hij ging eten bij Canela. ‘Alles klopte: de geweldige gerechten, een combinatie van de Aziatische met de Europese keuken, de pretentieloze maar kunstzinnige presentatie en dat in combinatie met het simpele interieur. Ik wist meteen dat ik dit in Amsterdam wilde.’ Hij vertelde zijn plannen aan Canela’s chef-kok Fabian Fuster (Olivier: ‘onthoud die naam, hij gaat een wereldster worden!’), waarop Fabian opperde de sous-chef van Canela, Marc Raykowski, mee te nemen. En zo geschiedde. Bij het redelijk grote, maar toch intieme Teng Janssen (Olivier noemde de zaak naar zijn grootvader) beginnen we niet op het ruime terras, maar aan de kleine cocktailbar.

Een wodka-cocktail die drinkt als limonade. Niks mis mee!

De Portugese barman serveert zijn signature cocktail ‘The walk’. Een gevaarlijk frisse doordrinker van Ketel one vodka met appelsap, vlierbloesem en bieslook. Licht bedwelmend gaan we aan tafel waar we in drie uur tijd omver worden geblazen door de meest prachtige gerechten, geweldige smaken, lieve bediening en fijne wijnen. Die komen allemaal uit de naastgelegen wijnhandel B.J. de Logie. En het mooie: voor alle wijnen in het restaurant betaal je slechts 15 euro meer dan de winkelprijs. Zo drinken we een fles Godello uit het Spaanse Bierzo, fris, mineralig wit, voor € 25,50. Een koopje en goddelijk met de Xiao Long Bao: gekonfijte eend met gekarameliseerde ui en gember.

Dit snackje met gekonfijte eend is echt da bomb!

Ook al zo’n geweldig gerecht is de Kataifi St. Jacobsschelp met wakame, edamame, avocado en een schuimwolk van sake.

Knapperig, fris, zacht, spannend. Dit gerechtje heeft alles. En die wolk van sake maakt het helemaal af

Dan de Fake Tartare: die heeft de looks van Steak Tartare, maar is vegetarisch, met Italiaanse tomaat en Carasatu brood. De rode bieten risotto is zalvend zacht met een bite, precies zoals ie hoort te zijn en ook de Tataki van gedroogde entrecote is to die for. Teng Janssen is een zaak om verliefd op te worden. Gastronomisch meer dan goed en dat voor sympathieke prijzen. Een parel in Zuid! | tengjanssen.nl

Deze rode bieten risotto… man oh man wat lekker!

Meer drink, eet en reistips? Volg me gerust!